pondelok 30. apríla 2012

Chrumkavé kačacie prsia



            Chrumkavé kačacie prsia   
             grilované prsia pripravené médium  tenko nakrájané,  podávané na   
            listovom šaláte s parmezánovými hoblinami, sušenou paradajkou     
            zastreknuté  balzamikovou  redukciou                           

Suroviny: kačacie prsia, listový šalát, sušené paradajky, parmezán, balzamiková redukcia
                 sezamové semiačka

Postup:   prsia  dáme piecť kožou dolu, pretočíme, chvílu dopečieme dame odpočivať.
                Zo surovín pripravíme šalát sezamové semiačka opečieme na sucho pridáme do
                redukcie



             Kačacie prsia pečené do zlatista                                                                                                                         
             podávané na štuchaných zemiakoch a konfitovanou červenou cibuľkou

Suroviny: kačacie prsia, červená cibulka, žltá cibulka červené víno, balzamikový ocot, hnedý                 
                  cukor, smotana 33%, maslo

Postup: Kačacie prsia  dáme piecť na rozohriatú panvicu narezanou kožou dolu
              kým sa nevytopí tuk  (cca 4-5 min). Pretočíme, pečieme cca 2 min a
              necháme odpočívať. Medzi tým si pripravíme červenú cibulku, ktorú orestujeme
              pridáme hnedý cukor, zalejeme balzamikovým octom a červeným vínom a necháme
              vyredukovať. Z varených zemiakov a žltej cibule si pripravíme štuchané zemiaky. Z
              panvice kde sme pripravili prsia vylejeme tuk, zalejeme ju červeným vínom,
              vyredukujeme so smotanou a pridame maslo na zjemnenie






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára