Chrumkavé
kačacie prsia
grilované prsia pripravené médium tenko nakrájané, podávané na
listovom šaláte s parmezánovými hoblinami,
sušenou paradajkou
zastreknuté
balzamikovou redukciou
Suroviny: kačacie prsia, listový šalát, sušené paradajky, parmezán,
balzamiková redukcia
sezamové
semiačka
Postup: prsia dáme piecť kožou dolu, pretočíme, chvílu
dopečieme dame odpočivať.
Zo surovín pripravíme šalát sezamové semiačka
opečieme na sucho pridáme do
redukcie
Kačacie prsia pečené do zlatista
podávané na
štuchaných zemiakoch a konfitovanou červenou cibuľkou
Suroviny: kačacie prsia, červená cibulka, žltá cibulka červené
víno, balzamikový ocot, hnedý
cukor, smotana 33%, maslo
Postup: Kačacie prsia dáme
piecť na rozohriatú panvicu narezanou kožou dolu
kým sa
nevytopí tuk (cca 4-5 min). Pretočíme,
pečieme cca 2 min a
necháme
odpočívať. Medzi tým si pripravíme červenú cibulku, ktorú orestujeme
pridáme hnedý cukor, zalejeme balzamikovým
octom a červeným vínom a necháme
vyredukovať. Z varených zemiakov
a žltej cibule si pripravíme štuchané zemiaky. Z
panvice kde sme pripravili prsia vylejeme tuk,
zalejeme ju červeným vínom,
vyredukujeme so smotanou a pridame maslo
na zjemnenie
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára